Forbes: Teama unei noi recesiuni ţine bursele în priză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datoriile suverane, ajunse la cifre fantastice, au aruncat în aer pieţele financiare din întreaga lume. Confuzia, panica şi deciziile iraţionale i-au ţinut captivi pe investitori la începutul lunii august. Băncile Centrale au recurs, rapid, la compromisuri. Vi se pare că revedeţi acelaşi film prost?

O după-amiază obişnuită de vineri, în luna august. Început de weekend, planuri de vacanţă, eventual un film bun ca pentru un sfârşit de săptămână epuizant. Acest scenariu simplu nu s-a mai repetat şi în seara de vineri, 5 august, când downgradarea celei mai puternice economii a lumii a căzut ca un trăsnet. Zilele de panică ce i-au urmat sunt, acum, deja istorie.

După septembrie 2008, astfel de anomalii tind să devină o obişnuinţă. Mai ales că nimeni nu a luat până acum o decizie fermă, memorabilă, care să fie un punct de pornire solid în mult discutata criză a datoriilor suverane. Ca de obicei, Băncile Centrale au lăsat garda jos şi au făcut promisiuni referitoare la dobânda de politică monetară.

Vezi pe forbes.ro cum arată deznodământul scenariului care se scrie în aceste zile

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite