Forbes: Piața de factoring va crește cu 20 procente în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația Română de Factoring (ARF) previzionează pentru 2011 o creștere a pieței cu aproximativ 20 de procente, față de nivelul de aproximativ 1,8 miliarde de euro atins în 2010.

"Evoluția pieței în ultimii ani arată că factoringul este un instrument util de finanțare și management al creanțelor derulate prin factoring pentru companii atât în vremuri de creștere economică, cât și în perioade de recesiune. Piața a crescut puternic până în 2008, a suferit o scădere în 2009, însă și-a revenit vertiginos în 2010, cu o creștere de 29 de procente față de anul precedent,  a declarat Bogdan Roșu, președintele ARF.

ARF a fost înființată în luna aprilie din acest an de către zece bănci și IFN-uri, având ca scop principal promovarea "factoringului" ca un instrument de finanțare complet, foarte accesibil și flexibil pentru companii, care asigură inclusiv managementul creanțelor derulate prin factoring, dar și elaborarea unui cod de etică și bune practici pe care să și-l asume toti jucătorii din piață.

Vezi pe forbes.ro cine sunt instituțiile fondatoare ARF şi ce obiective au acestea

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite