Forbes: Phishingul prin SMS şi vishing-ul atacă România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două noi curente au prins teren în România în prima jumătate a anului: phishingul prin SMS şi vishing-ul (voice phishing-ul).

Reprezentanţii Bitdefender susţin că, de obicei, escrocii interpelează victimele sub pretextul unui presupus câştig la tombolă sau Bingo pentru a-i convinge să achite o aşa-zisă taxă de premiu cu sume între 300 şi 1200 de RON. Dacă, de cele mai multe ori, victimele sunt alese aleatoriu, tentativele complexe de phishing se bazează pe informaţii strânse de pe reţele sociale şi coroborate cu numărul de telefon menţionat în profil.

„Phishingul prin telefon este mult mai credibil decât cel dintr-un mesaj electronic deoarece atacatorul stabileşte o relaţie personală cu victima. Uneori, escrocul se documentează folosind informaţiile disponibile în profilul victimei pe diverse retele sociale, apoi sună la numărul de telefon asociat cu contul respectiv" avertizează Cătălin Coşoi, şeful laboratorului de ameninţări online al BitDefender.

Vezi pe forbes.ro cum arată topul celor mai active ţări în materie de phishing, precum şi ultimele ameninţări care îi pândesc pe utilizatorii din România

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite