Forbes: „Dallas“ sau cum arată versiunea românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serialul de televiziune „Dallas" a fost inspirat din viaţa fondatorului Hunt Oil, companie care şi-a deschis un birou regional la Bucureşti şi a început un program ambiţios de explorări.

Marile companii petroliere sunt deseori asimilate cu ferocitatea oamenilor de afaceri, gata să mituiască autorităţile locale, să încalce orice regulă de protecţia mediului sau dispuşi să finanţeze grupări de opoziţie pentru înlăturarea guvernelor din micile state care le stau în calea extinderii afacerilor. În plus, pe fondul scumpirii petrolului, a profiturilor uriaşe obţinute în ultimii ani, dar şi a catastrofei ecologice provocate de o sondă a British Petroleum în Golful Mexic, reputaţia petroliştilor a ieşit şi mai pătată, de parcă nu este suficient că-s consideraţi principalii vinovaţi pentru încălzirea globală.

Serialul TV „Dallas", în care este prezentată viaţa unei familii îmbogăţite din exploatarea zăcămintelor de petrol din Texas, a contribuit la conturarea unei imagini nu tocmai plăcute pentru petrolişti. Modelul pentru scenariul serialului american 
de televiziune a fost Haroldson Lafayette Hunt, Jr., mult mai cunoscut ca H.L. Hunt.

La începutul acestui an, Hunt Oil a anunţat că transferă biroul din Londra la Bucureşti, unde a înfiinţat Hunt Oil Company Romania. „De fapt, de la Bucureşti vor fi coordonate activităţile pe care le desfăşurăm în Nordul Africii, Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Europa şi, bineînţeles, România", explică într-un interviu pentru „Forbes România" preşedintele diviziei de energie, Hunter Hunt, nepotul preşedintelui fondator H.L.

Vezi pe forbes.ro continuarea articolului şi ce vor americanii din România

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite