Forbes: American Dream

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Silicon Valley este singurul loc din lume care nu se străduiește să devină Silicon Valley" - Robert Metcalfe, un pionier al internetului.

20 mai. București. Hotel InterContinental, etajul 21. Are loc un eveniment pe tema creării unor punți de legătură între Silicon Valley și Europa de Sud-Est. Organizator: Asociația Fondurilor de Private Equity din Europa de Sud-Est. Sufletul petrecerii: avocatul Irina Anghel, secretarul general al Asociației și evanghelist al antreprenoriatului, după cum se descrie ea însăși pe blogul personal. Ideea care străbate ca un fir roșu speech-urile invitaților (politicieni, manageri de fonduri, consultanți, antreprenori) poate fi rezumată într-o întrebare: putem replica ceva din miracolul tehnologic din Silicon Valley în colțul nostru de Europă?

Chiar dacă întrebarea este într-o foarte mare măsură retorică - până acum toate încercările de a clona Silicon Valley, inclusiv cea a președintelui rus Dimitri Medvedev, au eșuat - nu este, însă, lipsită de sens. Măcar recunoaștem că avem ceva de învățat. Mult. Totul aproape. Am ieșit din starea de contemplare că România e buricul pământului (sau cel puțin al Europei) în materie de tehnologie.

Vezi pe forbes.ro întreaga poveste şi cine sunt antreprenorii români ce gustă din succesul Silicon Valley

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite