Fornetti intră în insolvenţă pentru că a luat bani de la bănci şi momentan nu îi poate da înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul fondator al Fornetti Franchise, József Palásti, susţine că cererea de intrare în insolvenţă depusă la Tribunalul Bucureşti se datorează unei investiţii de 10 milioane de euro, realizată în mare parte cu credite bancare, pe care băncile nu au dorit să le reeşaloneze.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întocmirii planului de afaceri pe anul 2012, managementul societăţii s-a confruntat cu faptul că, nu a putut recupera investiţia în automatizare de peste 10 milioane de euro, făcută în urmă cu un an. Aceasta a fost parţial finanţată din credite bancare în valută. Fornetti dă vina pe puterea de absorbţie redusă a pieţei româneşti.

József Palásti mai spune că societatea, nu mai poate finanţa în mod stabil operaţiunile curente şi în acelaşi timp să se conformeze conceptelor de credit stabilite iniţial.

Oficialul companiei a mai adăugat că Fornetti a înaintat un plan de acţiune către instituţiile finanţatoare pentru reeşalonarea împrumuturilor bancare, care nu s-a soldat cu nici o soluţie. Prin urmare, s-a luat decizia de a cere protecţie juridică pentru o perioadă de reorganizare judiciară şi financiară.

Palásti mai spune că prin această soluţie, compania doreşte să protejeze partenerii săi, oferindu-le în continuare produse şi ca prin funcţionarea continuă să fie menţinute cele 3.000 de locuri de muncă create.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite