Fondurile pe acţiuni, vedetele săptămânii trecute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondurile deschise de investiţii au înregistrat săptămâna trecută o creştere medie de 0,63%, vedetele pieţei fiind fondurile de acţiuni, cu creşteri de până la patru procente.Deşi pe

Fondurile deschise de investiţii au înregistrat săptămâna trecută o creştere medie de 0,63%, vedetele pieţei fiind fondurile de acţiuni, cu creşteri de până la patru procente.
Deşi pe bursă ascensiunea din săptămâna anterioară s-a mai temperat şi, în unele cazuri, am avut de-a face chiar cu corecţii, în topul creşterilor s-au aflat din nou fondurile de acţiuni. Potrivit datelor furnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest, fondurile mutuale au dat un randament cumulat de 6,31% faţă de începutul anului, în timp ce, în 2005, aprecierea medie s-a situat la 16,21%.
Dintre fondurile de acţiuni, Active Dinamic a avut cea mai mare creştere de la începutul anului, cu un randament de 14,6%. Premio a crescut în ultima săptămână cu 1,28%, Intercapital, cu 1,33%, KD Maximus - 1,21%, Napoca - 1,70%, BT Maxim - 1,72%, Oportunităţi Naţionale - 1,35%, BCR Expert - 0,39%, Star Next - 1,14%, Omninvest - 1,21%, iar Prosper - cu 1,70%.
Fondurile diversificate au avut, de asemenea, rezultate pozitive în ultima săptămână. Cele mai mari aprecieri au fost înregistrate de fondul Bancpost Active Balanced - 1,15%, urmat de Transilvania - 1,11%, Fortuna Classic - 0,83% şi Concerto - 0,79%. La fondurile de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix, pe primele locuri s-au situat Benefit, cu o creştere de 0,81% (cumulat în acest an - 7,32%) şi BT Clasic - 0,63%, în timp ce Europa Obligaţiuni a scăzut cu 0,41% în ultima săptămână (randament negativ de la începutul anului, de minus 3,83%). Fondurile monetare Stabilo, Bancpost Plus şi Simfonia 1 au înregistrat creşteri de 4,74%, 4,15% şi respectiv 4,24%, de la începutul anului.
În ultima săptămână, cele mai performante fonduri au fost Bancpost Active Balanced - dintre fondurile diversificate, Benefit - în categoria fondurilor de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix - şi Active Dinamic, la fondurile de acţiuni. Anul trecut, cel mai mare randament oferit de un fond mutual a fost cel înregistrat de fondul de acţiuni Omninvest - 54,28%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite