Fondurile SAPARD pe acest an au fost epuizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romania a cheltuit toate fondurile SAPARD alocate pentru acest an, adica 208 milioane euro. Marti, 8 noiembrie, au fost aprobate plati in valoare de 13,5 milioane euro, acestea fiind ultimele plati

Romania a cheltuit toate fondurile SAPARD alocate pentru acest an, adica 208 milioane euro. Marti, 8 noiembrie, au fost aprobate plati in valoare de 13,5 milioane euro, acestea fiind ultimele plati aferente alocarii financiare pentru ace st an, potrivit Agentiei SAPARD.
In total, din 2003 si pana in prezent, prin acest program au fost acordate fonduri nerambursabile de 412 milioane euro beneficiarilor publici (consilii locale) si privati (persoane fizice autorizate, societati comerciale, asociatii) din tara noastra. Agricultorii romani mai au la dispozitie fonduri provenind din acordurile financiare aferente anilor urmatori de alocare. Se estimeaza ca, pana la finalul acestui an, vor mai fi efectuate plati in valoare de 30 milioane euro, pana in acest moment fiind alocate 700 milioane euro pentru 1.829 de beneficiari privati si publici. Cele mai multe fonduri pentru investitii private au fost atrase de industria agroalimentara (135 milioane euro alocate pentru 219 proiecte, dintre care 81 sunt finalizate). Agentia SAPARD a incheiat 549 de proiecte a caror valoare a contributiei publice este de 53 milioane euro pentru investitiile in exploatatii agricole. De asemenea, au fost contractate 436 proiecte (din care sunt finalizate 41) pentru acvacultura, sericicultura, apicultura, ciupercarii, cresterea melcilor si a broastelor, turism rural, cu o valoare a contributie publice de 26 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite