Fonduri nerambursabile pentru perfecţionarea resurselor umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul acestei săptămâni a fost lansat pentru România programul integrat al Uniunii Europene intitulat "Progress", având ca obiective ocuparea forţei de muncă şi solidaritatea

La începutul acestei săptămâni a fost lansat pentru România programul integrat al Uniunii Europene intitulat "Progress", având ca obiective ocuparea forţei de muncă şi solidaritatea socială.
Cu un buget de peste 700 milioane de euro pentru perioada 2007-2013, programul va susţine obiectivele Agendei Sociale şi va contribui la strategia extinsă a Uniunii Europene cu privire la locurile de muncă şi dezvoltare.
Programul va finanţa studii, educaţia reciprocă, incluziunea socială, campanii de creştere a notorietăţii şi sprijin pentru actorii-cheie din cinci domenii mari. Este vorba despre ocuparea forţei de muncă, incluziune socială, condiţii de lucru, egalitate între femei şi bărbaţi şi combaterea discriminării. Programul mai are are ca obiectiv şi asigurarea alocării mai eficiente a cheltuielilor comunitare în ceea ce priveşte politicile sociale şi pe cele privind ocuparea forţei de muncă. "
Progress
furnizează instrumentele de care avem nevoie pentru a anticipa şi a răspunde mai bine provocărilor cu care se confruntă UE, colaborând în strânsă legătură cu guvernele naţionale şi cu partenerii din societatea civilă. Provocarea din prezent este de a transmite rezultate concrete prin acest program", au precizat, în momentul lansării, reprezentanţii Comisiei Europene.
Începând din 2007, "Progress" va prelua şi va dezvolta activităţile deja începute în cadrul programelor de acţiune finanţate de UE care se încheie în 2006: combaterea discriminării, egalitatea de şanse, măsurile pentru ocuparea forţei de muncă şi lupta împotriva excluderii sociale.
"Parteneriatele cu autorităţile naţionale, organizaţiile pentru angajaţi şi ONG-urile vor reprezenta o caracteristică importantă a programului
Progress
", au mai precizat finanţatorii. Un comitet al reprezentanţilor naţionali va ajuta comisia să conducă programul, prima întâlnire urmând a se desfăşura în data de 12 decembrie 2006.
Pentru mai multe informaţii referitoare la acest program de finanţare, puteţi accesa adresa de Internet http://ec.europa.eu/employment_social/progress.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite