Fonduri duble pentru IMM în 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul pentru investiţii derulat de Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie va avea anul viitor un plafon maxim dublu faţă de 2006. Dacă în acest an, suma

Programul pentru investiţii derulat de Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie va avea anul viitor un plafon maxim dublu faţă de 2006.
Dacă în acest an, suma nerambursabilă maximă a fost de 50.000 de euro, pentru 2007 se prevede un plafon maxim de 100.000 de euro, a declarat, pentru Adevărul, Bogdan Dumitrache, secretar general al ANIMMC. Finanţările nerambursabile sunt acordate pentru firme care nu au datorii la bugetul de stat şi sunt înfiinţate de cel puţin 6 luni, pentru a descuraja înfiinţarea de firme în acest scop. Programul pentru investiţii, cel mai popular program al ANIMMC printre întreprinzători, nu a avut bani în acest an decât pentru 250 de aplicaţii, deşi au fost depuse 700 de dosare eligibile. Pentru 2007, ANIMMC a cerut un buget de 300 milioane de lei, faţă de 250 milioane de lei cât a avut în 2006. Bugetul din 2006 a fost însă grevat de capitalizarea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, care a însemnat 170 milioane de lei. O serie de programe ale ANIMMC au fost deja declarate eligibile pentru a fi finanţate din fondurile structurale. Este vorba de programul pentru investiţii, programul START, pentru susţinerea femeilor manager, programul pentru instruire şi consultanţă, cel pentru comercianţi. IMM-urile ar mai putea prinde o felie importantă din cele 3 miliarde de euro, fonduri structurale estimate pentru 2007 pentru industrie, bani care vor fi derulaţi prin Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei şi Comerţului, dar, deocamdată, aceşti bani nu au fost împărţiţi pe destinaţii, încă se poartă discuţii. Potrivit lui Bogdan Dumitrache, în perioada următoare vor avea loc simulări cu întreprinzătorii pe accesarea fondurilor de anul viitor, pentru ca procedurile să poată fi perfecţionate, iar întreprinzătorii să fie pregătiţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite