Fondul Proprietatea vrea să continue procesul cu Romgaz pentru donaţia la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Proprietatea (FP), care deţine 15% din acţiunile Romgaz, intenţionează să continue procesul împotriva donaţiei de 400 de milioane de lei făcute de producătorul de gaze la bugetul de stat, informează un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins săptămâna trecută recursul Fondului împotriva Romgaz, prin care FP cerea anularea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor prin care a fost aprobată donaţia.

Decizia Curţii de Apel este irevocabilă, însă reprezentanţii Fondului spun că nu a fost redactată încă motivaţia instanţei.

„Fondul Proprietatea intenţionează să analizeze atent motivarea hotarârii şi ia în consideraţie posibilităţile viitoare în acest dosar sau începând noi litigii", se mai arată în raportul transmis Bursei.

Adunarea Generală a Acţionarilor Romgaz, companie deţinută în proporţie de 85% de Ministerul Economiei, a decis la 30 noiembrie 2010 să doneze 400 de milioane de lei către bugetul statului, în baza unei hotărâri de Guvern. Tot atunci, Electrica a donat 150 de milioane de lei, iar Loteria Română - 70 de milioane de lei.

Fondul Proprietatea a atacat în instanţă decizia AGA Romgaz, argumentând că astfel de practici diminuează valoarea companiei.

Tribunalul Sibiu a respins, în ianuarie, cererea formulată de Fondul Proprietatea împotriva Romgaz Mediaş privind anularea deciziei AGA, iar Fondul a continuat litigiul la Curtea de Apel.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite