Fondul Proprietatea nu dă niciun ban la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În afara cheltuielilor fiscale, planul financiar al Fondului nu are prevăzute „donaţii şi sponsorizări“ în 2011, aşa cum ceruse Guvernul la rectificarea bugetară. Astăzi, acţionarii Fondului Proprietatea vor dezbate bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul viitor. Ei n-au de gând să contribuie la combaterea crizei după modelul Boc.

CONVOCATOR AL ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE A ACŢIONARILOR SI AL ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACŢIONARILOR SC FONDUL PROPRIETATEA SA

Din convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor la Fondul Proprietatea (FP) şi din documentaţia aferentă, ce se vor dezbate într-o şedinţă desfăşurată azi la Bucureşti, reiese că posibilele donaţii sau sponsorizări „nu există în bugetul pentru exerciţiul financiar 2011" al Fondului.

Asta înseamnă că resursele financiare ale FP - deloc restrânse, după cum vom vedea - nu vor putea fi luate în calcul de către Guvern pentru contribuţiile la bugetul statului sub formă de donaţii, aşa cum se prevăzuse în ultimele rectificări bugetare. De altfel, FP a intervenit ferm şi a votat împotriva acestor contribuţii nu doar per ansamblu, ci şi la fiecare companie din portofoliul său.

Fără investiţii în 2011

Proiectul bugetului FP pe anul viitor nu prevede investiţii, întrucât „administrarea Fondului este asigurată de către Franklin Templeton". În schimb, este foarte posibil ca şi în 2011 FP să acorde acţionarilor dividende pe 2010, aşa cum a procedat şi în această toamnă (acordând dividende pe 2008 şi 2009). Per total, veniturile FP sunt estimate la aproape 300 de milioane de lei în 2011 (în creştere cu 8% faţă de cele din 2010), iar cheltuielile vor depăşi cu puţin 92,3 milioiane de lei (în creştere cu 18% faţă de anul anterior).

Rezultatul net (profitul) estimat pentru anul viitor este de 207 milioane de lei. Pentru 2010, rezultatul este de 194,9 milioane de lei - aceşti bani s-ar putea împărţi în dividende anul viitor, ceea ce ar însemna aproximativ 0,0141 lei/acţiune. La 31 octombrie 2010, valoarea activului net al FP se situa la 13,49 miliarde de lei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite