Fondul de investiţii al lui Patriciu, interesat de preluarea unor bănci din Africa şi Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul de investiţii Liberty Capital LLC, unde omul de afaceri Dinu Patriciu deţine un pachet de peste 50%, caută oportunităţi de achiziţie a unor bănci din ţări africane şi din Europa de Est, a declarat Lado Gurgenidze, partener în această afacere, într-un interviu acordat publicaţiei BusinessWeek.

Liberty a achiziţionat în septembrie anul trecut pachetul de control la Banca Populară din Georgia, pentru 15 milioane de dolari.

„Avem destui bani pentru alte câteva astfel de achiziţii de aceeaşi mărime", a spus Gurgenidze, fost premier al Georgiei.

„Suntem încă un fond foarte tânăr şi suntem încă în proces de recuperare a investiţiei, astfel că va mai trece un timp înainte de a cauta o a doua bancă",a mai spus el. Gurgenidze a exclus achiziţionarea unei alte bănci în Georgia.

Liberty va investi doar în bănci din „pieţe cu coprupţie mică, taxe mici şi cu economii deschise", a mai spus fostul prim-ministru, arătând că patru sau cinci ţări din Africa şi trei sau patru din Europa de Est se potrivesc acestor criterii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite