Fobes: kika îşi caută locul. Unde poate deschide un nou magazin?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideal e să înveți din greșelile altora. Dar și propriile greșeli pot fi un bun consultant pentru strategia viitoare.

Când îl întrebi despre vânzările kika în România, Lars Lund, country manager al companiei austriece care vinde mobilă și accesorii, nu dezvăluie cifre exacte. Spune doar că este nemulțumit de nivelul lor, chiar dacă au crescut cu 7% în anul fiscal aprilie 2010 - martie 2011.

Principala nemulțumire a lui Lund este amplasamentul singurului magazin kika din România, situat pe Autostrada București-Pitești, într-un parc de retail unde se mai află un „do-it-yourself" Hornbach, dar și Fashion House Outlet Center. „Suntem un pic ascunși aici, mai greu vizibili, deși la început a părut un amplasament excelent", explică Lars Lund.

Pe atunci, în anul 2008, în România era încă o perioadă de boom economic, iar austriecii de la kika au considerat că lucrurile vor continua în acel ritm. „Am crezut că se va mai construi aici", spune șeful companiei. Dezvoltarea imobiliară a zonei s-a oprit însă. Nici măcar traficul foarte intens din zonă nu a fost în măsură să crească semnificativ numărul de vizitatori care treg pragul magazinului kika.

Află pe forbes.ro continuarea poveştii, dar şi unde vrea kika un nou magazin

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite