FMI se pregăteşte de noi împrumuturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional (FMI) vrea să-şi majoreze resursele de creditare de la 750 de miliarde de dolari la 1.000 de miliarde de dolari, informează „Financial Times“.

Prin această măsură, FMI vrea să prevină, pe cât posibil, izbucnirea unei noi crize financiare globale.Oficialii Fondului intenţionează să sublinieze importanţa planului la Summitul G20 care va avea loc la Seul în luna noiembrie.

„Chiar şi când nu este criză, un fond mare, care poate interveni masiv, poate ajuta la prevenirea apariţiei problemelor. Un fond de 1.000 de miliarde de dolari este o estimare corectă", a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Liniile de creditare acordate de FMI statelor cu probleme au devenit vitale pentru acestea. Astfel, în urma sistării negocierilor dintre Ungaria, FMI şi UE, moneda naţională ungară, forintul, a înregistrat cea mai puternică depreciere din ultimele şase săptămâni.

Cu toate acestea, premierul Ungariei, Viktor Orban (foto), refuză să implementeze noi măsuri de austeritate pentru a îndeplini condiţiile Fondului. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite