Florin Dănescu, noul preşedinte executiv al Asociaţiei Române a Băncilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Dănescu, şeful Romanian International Bank, a fost ales de bancheri pentru funcţia de preşedinte executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). 

"Preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor, domnul Radu Graţian Gheţea, informează opinia publică cu privire la faptul că, în urma procesului de selecţie, Consiliul Director al ARB a decis numirea în funcţia de preşedinte executiv al ARB, începând cu data de 1 decembrie 2011, a domnului Florin Dănescu", se arată într-un anunţ al ARB.

Dănescu, care va renunţa la poziţia de la RIB, a ocupat în decursul ultimilor ani funcţii de conducere în sistemul bancar românesc, inclusiv la nivel de top management, fiind pe rând, şef departament Money Market&Foreign Exchange, şef departament trezorerie, vicepreşedinte, prim-vicepreşedinte executiv şi preşedinte executiv. El a condus RIB în ultimii trei ani.

Numirea unui preşedinte executiv la Asociaţia Română a Băncilor era programată iniţial pentru luna iulie, dar surse bancare au declarat atunci, pentru Mediafax, că decizia a fost amânată pentru septembrie, deoarece niciunul dintre candidaţi nu a avut suportul întregii conduceri.

Persoana desemnată va reprezenta ARB şi va susţine punctul de vedere al comunităţii bancare în faţa autorităţilor române, precum şi a organismelor internaţionale în domeniul financiar - bancar, în baza mandatului dat de Consiliul Director al asociaţiei.

Alte cerinţe pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească sunt o bună reputaţie profesională şi morală, aptitudini organizatorice, experienţă în relaţionarea cu autorităţile şi mediul privat, abilităţi de comunicare.

ARB a modificat în luna aprilie statutul, astfel încât Consiliul de Administraţie a fost transformat în Consiliu Director, iar acţionarii au aprobat angajarea unui preşedinte executiv.

Preşedintele executiv va asigura managementul de zi cu zi al Asociaţei, iar Consiliul Director, condus de Radu Gheţea, va aproba acţiunile strategice ale asociaţiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite