Florin Piersic junior, alături de Mărgelatu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, DVD-ul cu producţia „Colierul de turcoaze“ se vinde la chioşcurile de ziare împreună cu „Adevărul“. Cinstea, curajul şi ataşamentul pentru idealurile Frăţiei îl fac pe Mărgelatu să devină „alesul“ membrilor societăţii. Devos primeşte sarcina de a-l găsi pe „Trandafirul galben“.

Locotenentul îl găseşte pe Mărgelatu în toiul unei petreceri şi îi cere ajutorul, explicându-i că Frăţia se află în pericolul de a fi acuzată pe nedrept de o răpire a unor importanţi diplomaţi austrieci. În timpul discuţiei, Devos comandă pentru “Trandafirul galben” un lichior de anason, băutura preferată a viteazului, pe care i-l serveşte un băiat.

E unul dintre primele roluri ale lui Florin Piersic junior. Replicile din secvenţă sunt scurte: “Mă scuzaţi, parcă v-aş cunoaşte de undeva” e replica juniorului. “Se poate”, răspunde, sec, tatăl. “Mă iertaţi”, mai spune fiul şi iese din scenă.

Piersic povesteşte că prezenţa fiului său în film se datorează regizorului Vitanidis, “un om de o gingăşie şi de o nobleţe incredibile”. „Felul cum vorbea cu actorii, cum se împrietenea cu ei erau extraordinare. Băiatul meu era elev şi am vrut să apară în film.

Exista o scenă în care schimbam nişte replici cu George Motoi, în care juca şi Soby Ceh... Atunci a intrat în scenă şi Florin Jr. Şi Vitanidis mi-a spus să-i dăm o replică ca să-l am ca amintire, că a jucat cu mine, cu Mărgelatu.

Iar eu i-am răspuns că cea mai bună replică ar fi ca Florin să-mi spună aşa: «Parcă v-aş cunoaşte de undeva» , iar eu să mă uit lung la el... Şi scena asta Vitanidis a admis-o”, îşi aminteşte, zâmbind, actorul.

image

Băiatul meu a apărut în film datorită regizorului Gheorghe Vitanidis, care era un om de o gingăşie şi de o nobleţe incredibile

image



Florin Piersic, actor


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite