Flamingo, executat silit de creditori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retailerul a cerut declanşarea procedurii de reorganizare judiciară pentru compania Flanco, după ce ING Bank a început să execute silit stocurile unor magazine. Compania Flamingo, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, solicită protecţia instanţei, dar nu renunţă la planurile de dezvoltare.

ING Bank a respins cererea de reducere suplimentară a datoriei deţinute de Flamingo International încă din 2001 şi a decis să declanşeze procedura de executare silită asupra companiei.

„În urma eşecului conducerii Flamingo de a respecta termenii înţelegerii încheiate la 4 noiembrie 2009, privind restructurarea creditului datând din 2001, ING Bank a decis să declanşeze procedura de executare silită asupra Flamingo International SA, Flamingo Computers SA, Flanco International SRL şi Flamingo Distribution Center SRL", se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

ING precizează că niciunul dintre planurile de business prezentate de retailer nu a dus la îmbunătăţirea situaţiei companiei. „Pe parcursul acestui an, ING Bank şi echipa de conducere Flamingo au purtat discuţii repetate privind necesitatea unor măsuri de restructurare a modelului de business, în condiţiile crizei economice.

planuri ineficiente

Conducerea Flamingo a prezentat pe parcurs câteva planuri de business, dar niciunul dintre ele nu a produs rezultate, în sensul îmbunătăţirii situaţiei companiei", precizează instituţia de credit. Potrivit directorului general adjunct al Flamingo International, Adrian Olteanu, compania este într-o criză de lichidităţi, la care a contribuit şi scăderea pieţei de profil ca urmare a recesiunii.

„Flamingo este în acest moment o companie restructurată operaţional, cu o structură de costuri optimizată, dar căreia îi lipsesc lichidităţile necesare depăşirii unei scăderi a pieţei de profil cu 50%", a transmis Olteanu, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Acesta a adăugat că dificultăţile financiare nu vor duce la anularea planurilor de dezvoltare a afacerii.

„Prin declanşarea reorganizării judiciare încercăm să dăm o şansă eforturilor întreprinde începând cu 2008 şi să readucem compania acolo unde ar trebui să fie", a precizat Olteanu. La începutul lunii noiembrie, Flamingo a anunţat că a semnat un acord de principiu cu ING Bank România privind restructurarea datoriilor companiei, provenind dintr-o linie de finanţare de 17,5 milioane de euro, reprezentând primul pas din planul de restructurare financiară a retailerului.

În picaj pe bursă

Titlurile Flamingo (FLA) tranzacţionate pe BVB au resimţit, ieri, din plin şocul declanşării procesului de reorganizare judiciară. Cu o oră înainte de încheierea şedinţei bursiere, acţiunile FLA se tranzacţionau la cotaţia de 0,0217 lei/titlu, înregistrând o depreciere de aproape 15% faţă de sesiunea precedentă. Ca urmare a diseminării informaţiei către investitori, emitentul a fost suspendat 40 de minute. La închiderea ediţiei acţiunile FLA erau din nou suspendate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite