Fitch ne ridică ratingul, favorabil investiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de evaluare financiară Fitch a îmbunătăţit ieri ratingul pentru România aferent creditelor pe termen lung în valută, de la „BB+“ la „BBB-“, cu perspectivă stabilă.

România revine astfel în categoria statelor recomandate pentru investiţii. Calificativul pentru credite pe termen lung în lei a fost revizuit în urcare de la „BBB-" la „BBB", în timp ce plafonul de ţară a fost îmbunătăţit de la „BBB" la „BBB+". Ratingul pentru credite pe termen scurt a fost revizuit în creştere de la „B" la „F3", se arată într-un comunicat al Fitch.

„Îmbunătăţirea reflectă progresul României în recuperarea după efectele crizei financiare, evidentă într-o reluare a creşterii economice, rezultate bune în zona exporturilor, reducerea deficitului de cont curent şi a deficitului bugetar. Per ansamblu, s-a înregistrat o îmbunătăţirte reală a situaţiei de risc a României, corespunzătoare unei reveniri în categoria recomandată pentru investiţii", a afirmat Ed Parker, şeful diviziei Fitch pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Moody's are, de asemenea, pentru România rating recomandat pentru investiţii, respectiv „Baa3", în timp ce Standard&Poor's este singura dintre cele trei mari agenţii care evaluează România în categoria nerecomandată investiţiilor, cu „BB+".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite