Fitch vrea să scadă cotarea datoriei SUA, la o perspectivă "negativă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings intenţionează să scadă nivelul cotării atribuite datoriei Statelor Unite, de la o perspectivă "stabilă" la una "negativă".

Agenţia şi-a exprimat îndoielile cu privire la eficienţa procesului legislativ bugetar, la Washington, la o săptămînă de la eşecul unei "super-comisii" parlamentare însărcinată să găsească mijloacele de reducere a deficitului bugetului federal.

"Perspectiva negativă reflectă încrederea tot mai puţin mare a Fitch în şansele de a vedea venind la timp măsurile bugetare necesare pentru a pune finanţele publice ale Statelor Unite pe o cale viabilă şi a asigura nota AAA, în urma eşecului acestei comisii", a explicat agenţia într-un comunicat, potrivit Mediafax.

În opinia sa, acest eşec "subliniază dificultatea ajungerii la un consens larg asupra modului de reducere a uriaşului deficit bugetar federal" al Statelor Unite.

Fitch este ultima dintre cele trei mari agenţii de cotare care menţine nota "AAA" acordată Statelor Unite la o perspectivă "stabilă".

Standard and Poor's a scăzut această cotaţie, în august, la "AA+", iar Mody's a scãzut perspectiva la "negativã" în aceeaşi perioadă, menţinând totodată nivelul "Aaa".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite