Fiscul rambursează TVA într-o sumă-record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANAF a restituit, luni, TVA în valoare de 557 de milioane de lei, urmând ca până la sfârşitul lunii ianuarie contribuabilii care au depus deconturi cu opţiune de rambursare să mai primească o sumă similară. Restul de bani vor fi acordaţi prin compensări.

Din totalul deconturilor de TVA, 1,21 miliarde de lei au reprezentat deconturi cu compensare şi restituire, din care cea mai mare parte, de 1,11 miliarde de lei, au fost sume restituite.

Deconturile cu compensare integrală au fost în valoare de 126,9 milioane de lei, în timp ce deconturile cu compensare parţială s-au ridicat la 21,8 milioane de lei. O sumă de 289,2 milioane de lei se va restitui în perioada următoare.

Astfel, valoarea totală a rambursărilor de TVA se ridică la 1,36 miliarde de lei şi este cea mai mare sumă restituită într-o lună până în prezent.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 1,113 miliarde de lei, se face plata efectivă.

"În luna ianuarie rambursăm peste 1,3 miliarde lei, cea mai mare sumă restituită într-o lună până în prezent, urmând ca pe parcursul acestui an să continuăm în acelaşi ritm. Din analiza dosarelor a reieşit că de rambursare vor beneficia mulţi contribuabili care au depus deconturi pentru sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, sume care sunt restituite cu control ulterior", a declarat într-un comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite