Fiscul ia la puricat averile bogătaşilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogaţii României vor fi căutaţi la avere de către Fisc. Într-o primă etapă Fiscul va verifica  persoanele cu venituri mari fără să le notifice, însă pe perioada controlului poate solicita oricăror autorităţi sau instituţii publice, inclusiv personelor fizice, informaţii sau documente pentru stabilirea situaţiei fiscale reale.

Prevederile sunt incluse în normele metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte de control, incluse într-un proiect de hotărâre de guvern.

Guvernul a decis la finalul anului trecut că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

În cadrul controlului se vor compara cheltuielilor cu veniturile declarate în perioada verificată.  Orice cheltuială în exces faţă de valoarea declarată a veniturilor reprezintă venit impozabil nedeclarat.

De asemenea se vor verifica şi conturile bancare, urmărind depunerile şi extragerile de numerar, pentru a stabili mişcările de disponibilităţi băneşti şi asocierea acestor mişcări cu sursele de venit şi utilizarea acestora.

În cadrul controlului se va verifica şi patrimoniul deţinut de respectiva persoană, respectiv case, terenuri sau alte bunuri.

Dacă au indicii că s-a comis o infracţiune, organele fiscale pot sesiza organele de urmărire penală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite