Firmele din domeniul jocurilor de noroc vor achita garanţii de 10 ori mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garanţia pe care o va achita un cazino va ajunge la câteva sute de mii de euro, nivel de până la 10 ori mai mare decât cel din prezent. Fiecare sală de jocuri va fi dotată cu cameră de luat

Garanţia pe care o va achita un cazino va ajunge la câteva sute de mii de euro, nivel de până la 10 ori mai mare decât cel din prezent. Fiecare sală de jocuri va fi dotată cu cameră de luat vederi, aer condiţionat şi mochetă, iar aparatele electronice vor avea, din fabricaţie, o opţiune suplimentară, care va permite înregistarea tuturor operaţiunilor efectuate.

Toate aceste prevederi sunt incluse în proiectul noii legi a jocurilor de noroc, act normativ a cărui formă finală va fi stabilită la sfârşitul acestei săptămâni. "După intrarea în vigoare a acestei legi, din 920 de firme existente în domeniu vor rămâne aproximativ 200. Fiecare sală de jocuri va trebui să aibă minimum 15 aparate", a declarat pentru Adevărul Sorin Constantinescu, reprezentantul Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România. Potrivit acestuia, apariţia noii legi va duce la reducerea şi a numărului de cazinouri, întrucât acestea vor trebui să plătească garanţii mult mai mari şi să subscrie un capital social minim mult mai mare. "S-a renunţat la ideea montării pe aparate a acelor dispozitive de control gen cutie neagră, dar s-a convenit ca maşinile utilizate să aibă, din fabricaţie, acea opţiune suplimentară care permite înregistrarea tuturor operaţiunilor realizate", a precizat Constanţinescu, subliniind că din cele aproximativ 30.000 de aparate electronice cu câştiguri din România, doar 5000 îndeplinesc aceste standarde.

Prevederile amintite sunt dezbătute în aceste zile de către reprezentanţii Ministerului Finanţelor, ai Consiliului Concurenţei, Ministerul Justiţiei şi ai asociaţiilor de profil. Forma finală a proiectului de lege ar trebui finalizată până la sfârşitul acestei săptămâni, astfel încât până la începutul lunii iulie să fie dezbătută în guvern şi parlament.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite