Firmele mai pot depune şi astăzi bilanţul contabil la Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societăţile comerciale, companiile naţionale, regiile autonome şi institutele naţionale de cercetare-dezvoltare sunt obligate să depună până cel târziu astăzi la unităţile fiscale

Societăţile comerciale, companiile naţionale, regiile autonome şi institutele naţionale de cercetare-dezvoltare sunt obligate să depună până cel târziu astăzi la unităţile fiscale teritoriale situaţiile financiare anuale aferente anului 2007. Potrivit Legii contabilităţii în vigoare, firmele trebuie să depună bilanţul contabil la un termen de maximum 150 de zile calendaristice de la încheierea anului.

Nedepunerea la administraţia financiară a situaţiilor financiare anuale se sancţionează cu amenzi cuprinse între 400 de lei şi 5.000 de lei. Formularele reprezentând situaţiiile financiare anuale se completează cu ajutorul programului de asistenţă, care poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau poate fi obţinut gratuit, la cerere, pe o dichetă, de la unităţile fiscale.

Societăţile cooperatiste, asociaţiile şi celelalte persoane juridice cu şi fără scop patrimonial au avut obligaţia întocmirii şi depunerii situaţiilor financiare anuale în termen de 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, adică până pe 29 aprilie 2008.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite