Firmele din Capitală cu cifra de afaceri între 25 şi 70 mil. lei vor fi preluate în administrare de DGFP Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 aprilie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti va prelua în administrare toate firmele din Capitală a căror cifră de afaceri aferentă exerciţiului

De la 1 aprilie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti va prelua în administrare toate firmele din Capitală a căror cifră de afaceri aferentă exerciţiului financiar 2005 este cuprinsă între 25 milioane de lei şi 70 milioane de lei, inclusiv pe cele aflate în procedura insolvenţei şi care au creanţe fiscale mai mari de trei milioane de lei.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), firmele mari a căror cifră de afaceri în anul precedent este inferioară celei stabilite drept criteriu de selecţie a acestora pentru încadrarea în categoria contribuabililor mari urmează să fie scoase din administrare, numai după trecerea unei perioade de patru ani, consecutivi, în care nu mai îndeplinesc acest criteriu.

"Actualizarea listei marilor contribuabili urmează să se facă, pentru anul 2006, prin ordin al ministrului finanţelor publice, publicat şi pe pagina de internet a MFP", precizează ANAF. Potrivit acesteia, şi lista contribuabililor mijlocii va fi acualizată anual, până la data de 30 septembrie, urmând să fie publicată în "Monitorul Oficial" şi pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice. "S-a prevăzut ca plafonul stabilit drept criteriu de selecţie a contribuabililor mijlocii să poată fi actualizat anual, prin ordin al ministrului finanţelor", explică ANAF.

Tot de la 1 aprilie, în cadrul direcţiilor finanţelor publice judeţene vor fi înfiinţate administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii. Acestea vor administra datele tuturor firmelor care au o cifră de afaceri între 10 şi 70 milioane de lei, inclusiv pe ale celor aflate în insolvenţă, pentru creanţe fiscale mai mari de trei milioane de lei. Dacă numărul contribuabililor mijlocii selectaţi conform criteriilor amintite este mai mic de 200, în administrarea structurilor respective va trece un număr corespunzător de contribuabili, selectaţi în ordinea descrescătoare a cifrei de afaceri. Scoaterea din administrare se va efectua tot după o perioadă de patru ani consecutivi în care firma respectivă nu a mai îndeplinit criteriul cifrei de afaceri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite