Firma de securitate a lui Urdăreanu, cumpărată de Securitas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Cobra Security, aparţinând grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a fost cumpărată la începutul acestei luni de către compania Securitas Services România, parte a grupului suedez Securitas AB, companie aflată în topul mondial în domeniul serviciilor de securitate.


Înfiinţată în anul 1992, Cobra Security este o companie medie pe piaţa de profil din România, atât ca număr de angajaţi, cât şi ca cifră de afaceri. Potrivit datelor de pe site-urile Registrului Comerţului şi Ministerului Finanţelor Cobra Security a avut o cifră de afaceri în 2009 de 55, 7 milioane de lei, în creştere cu 10 procente faţă de anul 2008. În prezent, firma numără în jur de 2.500 de angajaţi


Doi români şi un spaniol conduc piaţa de securitate din România

În prezent, în vârful industriei autohtone de securitate sunt trei multinaţionale, clădite pe foste companii locale, în care acum românii nu mai deţin nicio acţiune: G4S, Rosegur şi Securitas. În coasta lor s-a poziţionat BGS, firmă cu capital sută la sută românesc. Împreună, aceste companii păzesc practic, cea mai mare parte a patrimoniului privat al României şi au o cifră de afaceri cumulată de 166 de milioane de euro.


În urma vânzării, Securitas Services România deţine 99% din Cobra Security, iar 1% a fost achiziţionat de Securitas Fire Protection and Control Services, parte a aceluiaşi grup suedez.


Cu operaţiuni în peste 30 de ţări, grupul suedez Securitas AB este cel de-al treilea jucător global important din industria serviciilor de securitate prezent pe piaţa românească. În mai 2007, a cumpărat de la omul de afaceri Adrian Moisescu 55% din acţiunile CPI Security Group. Compania are 3.500 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 19,6 milioane de euro în 2008.

Cel mai important client al Securitas este Petrom, unde are alocaţi 800 de agenţi. Acest contract a adus firmei, anul trecut, aproape 38% din venituri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite