Finanţiştii europeni vor să blocheze aprecierea euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii finanţelor din statele membre ale zonei euro au subliniat că nu doresc ca moneda europeană să îşi continue aprecierea în raport cu dolarul, peste cursul actual, întrucât ar putea

Miniştrii finanţelor din statele membre ale zonei euro au subliniat că nu doresc ca moneda europeană să îşi continue aprecierea în raport cu dolarul, peste cursul actual, întrucât ar putea afecta exporturile din regiune.
Majorarea cursului de schimb al monedei europene în raport cu dolarul determină reducerea competitivităţii exportatorilor din zona euro şi diminuarea echivalentului în euro al veniturilor obţinute de aceste companii în moneda americană. Ministrul finanţelor din Luxemburg, Jean-Claude Junker, a sugerat că aprecierea monedei euro se apropie de limita care poate fi tolerată de statele membre ale zonei euro. "Consider că nivelul actual este un motiv de îngrijorare", a declarat Junker, precizând că situaţia actuală nu este periculoasă, încă, dar ar putea deveni. În luna mai, euro s-a apreciat cu 6,5% în raport cu dolarul, în decurs de trei săptămâni, iar autorităţile anunţă că vor lua orice măsuri necesare pentru a stopa creşterea decalajului dintre cele două monede.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite