Finanţele au refuzat ofertele de finanţare ale băncilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a refuzat astăzi toate ofertele băncilor la licitaţia pentru obligaţiuni de stat de tip benchmark cu scadenţa la trei ani. Acesta este a treia oară de la începutul lunii mai când Finanţele nu acceptă nicio ofertă.

Valoarea indicativă a emisiunii a fost de 600 de milioane lei, iar cele 12 bănci participante au subscris 700 de milioane lei. Cea mai recentă licitaţie pentru titluri la trei ani a avut loc la 13 mai, când Finanţele au respins, de asemenea, toate ofertele băncilor privind cumpărarea de obligaţiuni, considerând că randamentul solicitat de către instituţiile de credit a fost prea ridicat.

Finanţele vor să împrumute în această lună de la bănci 4,6 miliarde de lei prin cinci emisiuni de titluri de stat, după ce în luna mai s-a împrumutat cu 2,53 miliarde de lei, mult sub valoarea programată, de 4,5 miliarde de lei.

Suma totală pe care Ministerul Finanţelor a împrumutat-o de la începutul anului prin vânzarea de titluri de stat este de 19,82 miliarde de lei.

Vânzarea de titluri de stat reprezintă una dintre modalităţile pe care MFP le foloseşte pentru finanţarea deficitului bugetar, ţinta convenită cu FMI pentru acest an fiind de 6,8% din PIB.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite