Finanţele au primit mandat de la Guvern să negocieze cu Franklin Templeton pentru administrarea FP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a mandatat vineri reprezentanţii statului în Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea (FP) să semneze forma finală a contractului cu Franklin Templeton Investment pentru administrarea Fondului, a anunţat premierul Emil Boc.

Compania Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea la începutul lunii iunie, având o ofertă mai bună decât a concurentului din etapa finală, Morgan Stanley Investment Management. Compania americană a prelungit cu şase luni, până pe 9 iunie 2010, valabilitatea ofertei finale pentru administrarea FP, care expira la 6 decembrie.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Obiectivul fondului este obţinerea de profit pentru acţionarii săi, prin administrarea judicioasă de active. Fondul Proprietatea are în portofoliu 88 de societăţi comerciale. Acţionarii Fondului sunt Ministerul Finanţelor, cu 59,83% din capitalul social, 75 de persoane juridice – 9,86% şi 3.123 de persoane fizice – 30,3%.

Firma cehă de brokeraj Wood&Company a lansat în luna decembrie un produs derivat cu activ suport pe acţiunile Fondului Proprietatea care este tranzacţionat la bursa de la Viena, iar la preţul primei tranzacţii, Fondul a fost evaluat la aproximativ un miliard de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite