Finanţare pentru capitalul de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile mici, microîntreprinderile şi persoanele fizice autorizate (PFA) care au avut o activitate continuă în ultimul an înaintea solicitării pot obţine credite având ca destinaţie

Companiile mici, microîntreprinderile şi persoanele fizice autorizate (PFA) care au avut o activitate continuă în ultimul an înaintea solicitării pot obţine credite având ca destinaţie principală acoperirea cheltuielilor curente capitalul de lucru.
Băncile comerciale acordă astfel de împrumuturi pe o perioadă de şase luni, cu posibilitatea prelungirii contractului pe tranşe viitoare de câte şase luni fiecare. Principala condiţie de accesare este ca agentul împrumutat să aibă un rulaj de cel puţin 30% din cifra de afaceri desfăşurat prin intermediul băncii creditoare. De exemplu, dacă solicităm la Volksbank Romania o linie de finanţare pentru capitalul de lucru, trebuie să fi avut minimum 30% din cifra de afaceri lunară, rulată prin această bancă, aşa cum rezultă din bilanţ.
Suma care poate fi acordată se calculează:
Ă Pentru microîntreprinderi maximum 30% din cifra de afaceri cumulată a ultimelor 12 luni sau din ultimul bilanţ anual. Se poate acorda, de asemenea, maximum 30% din cifra de afaceri reflectată în ultimul bilanţ semianual;
Ă Pentru persoane fizice autorizate maximum 30% din venitul cumulat al ultimelor 12 luni, conform Registrului de Încasări şi plăţi.
Rata dobânzii este de 9,9% pe an, atât la împrumuturile în RON, cât şi la cele în euro. Se percep comisioane de risc (între 0,25% şi 0,75%) şi de evaluare (în funcţie de bunurile care fac obiectul evaluării) şi, dacă este cazul, o taxă de înscriere a gajului în Arhiva Electronică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite