Filmul cu legionarul Paraipan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Culise Scenariul peliculei "Un comisar acuză" a fost scrisde Vintilă Corbul şi Eugen Burada Regizorul peliculei mărturiseşte că şi-a dorit să-l reînvie pe Miclovan încă din "Ultimul

Culise Scenariul peliculei "Un comisar acuză" a fost scrisde Vintilă Corbul şi Eugen Burada

Regizorul peliculei mărturiseşte că şi-a dorit să-l reînvie pe Miclovan încă din "Ultimul cartuş". Dar, pentru că prietenul său Titus Popovici nu a fost de acord, a apelat la alţi doi scenarişti Vintilă Corbul şi Eugen Burada.
"Am schimbat scenariştii care continuau cu povestea lui Roman, încercarea de fugă a lui Maniu şi rezistenţa legionarilor", spune Nicolaescu.

Astfel, a fost creat un nou scenariu, care făcea referire la rebeliunea legionară din 1941. Sergiu Nicolaescu mărturiseşte că a ales această perioadă pentru că îşi aducea foarte bine aminte de ea, "de tablourile Regelui şi ale Mareşalului, agăţate pe pereţi în toate locurile, chiar şi la şcoală".

Plumbuita, un loc ideal pentru Limbă

"Evenimentele la care face referire filmul mi-au însemnat viaţa şi au făcut parte din povestirile unchiului meu, Gheorghe Cambrea, comisarul model al lui Moldovan. Apoi, mai erau şi câteva amănunte pe care le ştiam: faptul că Ceauşescu a ocupat împreună cu alţii celula cu numărul 13, ştiut fiind că legionarii au ucis politicienii şi funcţionarii de stat din celula cu numărul 12.

Ceauşescu însuşi a declarat că nu ştia că zgomotul făcut cu bătaia în farfuriile din metal era gândit de legionari, ca să acopere zgomotul împuşcăturilor", afirmă autorul filmului.

Regizorul mai spune că, la finalul peliculei "Un comisar acuză", l-a omorât pe Moldovan pentru a-l reînvia în "Revanşa". "Am găsit la Plumbuita un loc ideal pentru Limbă şi, undeva între Plumbuita şi cartierul de ţigani, un loc fantastic pentru moartea lui Moldovan."

Evenimentele la care face referire filmul mi-au însemnat viaţa şi au făcut parte din povestirile unchiului meu, Gheorghe Cambrea
Sergiu Nicolaescu, regizor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite