Farmache: Nu exclud fuziunea cu Bursa din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Stere Farmache, nu exclude o fuziune cu Bursa din Sibiu (Sibex), dar această decizie ar trebui să fie luată de consiliul de administraţie în baza unei analize care să identifice cea mai bună soluţie pentru acţionari, potrivit NewsIn.

Stere Farmache consideră că fuziunea Bursei de la Sibiu cu cea de la Bucureşti pare un pas logic, dar aceasta trebuie să fie o decizie a consiliului de administraţie pe baza unei analize care să releve care este soluţia cea mai eficientă pentru acţionari. „Între timp pieţele au evoluat, Bursa de la Sibiu a devenit dintr-o piaţă completară, o piaţă care a intrat în competiţie directă cu BVB şi, ca urmare, cred că o consolidare internă a burselor ar crea o platoformă mai bună pentru ca BVB să devină un factor de atracţie regional‟, a spus Farmache.


El şi-a depus miercuri seară candidatura pentru un nou mandat la şefia instituţiei, intrând astfel în luptă pentru acest post cu actualul vicepreşedinte al BVB, Dan Paul, şi cu secretarul general Mircea Botta.


În ceea ce priveşte planurile actualului preşedinte al BVB pentru un nou mandat, el vizează consolidarea pieţei bursiere pentru creşterea competivităţii. Farmache urmăreşte realizarea de parteneriate strategice cu celelalte pieţe din România (Sibex, BRM, OPCOM), în vederea fuctificării experienţei dobândite în administrarea pieţelor spot şi la termen, a mărfurilor şi energiei. De asemenea, actualul preşedinte îşi propune şi întărirea sectorului obligatar de la BVB, prin derularea de licitaţii pe piaţa primară a titlurilor de stat prin intermediul BVB, în condiţiile în care Bursa a implementat deja un model de licitaţie electonică conform procedurilor MFP. „Sectorul instrumentelor cu venit fix a fost un obiectiv al Bursei care a început să se se materializeze timid, dar prinde un contur din ce în ce mai clar. Cred că în perspectivă acoperirea ncesităţilor de finanţare ale statului va duce la emisiunea pe piaţa primară şi tranzacţionarea pe piaţa secundară a unui volum din ce în ce mai mare de astfel de instrumente‟, a adăugat Farmache.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite