Fără bani puşi deoparte, pensia nu va fi decentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii cu vârste sub 30 de ani trebuie să economisească încă de pe-acum câte 1.300 de euro pe an, arată un raport realizat de consultantul financiar Deliotte şi compania de asigurări Aviva.

Pentru categoria de vârstă 30-40 de ani, suma ce trebuie pusă de-o parte pentru o pensie decentă se ridică la 1.700 de euro pe an, iar cine are peste 50 de ani trebuie să acumuleze anual 4.800 de euro, mai reiese din raport.

„Siguranţa financiară la pensie nu ţi-o poţi asigura decât dacă economiseşti cu zeci de ani înainte", a afirmat Daniela Vasile, şefa diviziei de pensii din cadrul Aviva.

„Cei care nu-şi permit să pună bani deoparte şi rămân legaţi de sistemul pensiilor de stat vor fi nevoiţi să muncească şi după vârsta de pensionare şi, oricum, riscă un nivel de trai mult mai redus la bătrâneţe", avertizează autorii raportului.

Potrivit acestora, deficitul total al pensiilor din România (ca diferenţă dintre venitul necesar unui trai decent şi suma pe care ne aşteptăm să o primim de la stat) se ridică la peste 40 de miliarde de euro.

Citiţi şi :

Traian Băsescu: "În 2011, avem nevoie de un împrumut de aproximativ 5,7 miliarde de euro"

Marile companii de stat căpuşează pensiile

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite