Facebook este acuzat că ar putea atrage copiii în jocurile de noroc online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua de socializarea Facebook este acuzată că ar putea atrage copiii în jocurile de noroc online prin planurile sale de a introduce jocuri reale cu numerar, scrie "Daily Mail".

Cea mai mare reţea de socializare vrea să introducă printr-un program-pilot în Marea Britanie jocurile de noroc , care ar permite utilizatorilor să joace bingo, poker sau ruletă cu bani reali. În prezent, li se permite deja membrilor să joace „fructele” (slot machine) sau bingo folosind credite virtuale în loc de bani reali. Facebook analizează în acest moment modalităţile de a transforma acest model într-unul prin care să poată fi oferite premii reale în numerar.
 
Criticii şi-au exprimat temerile că această propunere vor crea o generaţie care va crede că jocurile de noroc reprezintă siguranţă şi doar un mod de a te distra.

Mai mult de trei milioane de utilizatori de Facebook din Marea Britanie au vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. Se estimează că alte câteva milioane de utilizatori au sub 13 ani, dar pretind că au mai mult.

„Introducerea de jocuri de noroc pe Facebook este o modalitate cinică pentru industrria de profil pentru a găsi noi pieţe de desfacere”, a spus Robert Lefever, directorul fondator al Centrului de Recuperare Promis care se ocupă de tratarea dependenţilor.

„Vor fi tineri care vor crede că aceste jocuri au omologare Facebook, deci tu poţi juca şi este distractiv. Nu e aşa: jocurile de noroc distrug familii”, a mai spus Lefever.

Deputatul Louise Ellman a declarat că este foaret preocupată de această mişcare a Facebook şi de impactul pe care l-ar putea avea asupra copiilor şi a altor persoane vulnerabile. „Copiii petrec ore în şir pe facebook, iar părinţii trebuie să aibă garanţia că este un mediu sigur”, a spus Louise Ellman.

Lauri Moyle,  de la organizaţia creştină CARE, spună că „pentru că există o legătură între vârsta la care oamenii încep să practice jocuri de noroc şi probabilitatea de a dezvolta o dificultate de control asupra acestora, este vitală vitală protejarea copiilor în acest sens”. 

De asemenea, profesorul Mark Griffiths, de la Universitatea Trent din Nottingham, a subliniat faptul că „chiar şi atunci când banii nu trec prin mâini, copiii deprind mecanic jocurile de noroc. Aceste jocuri ar reprezenta o poartă de acces spre jocurile de noroc mai serioase”.

Facebook, cu o valoare estimată la 64 de miliarde de lire sterline şi o listare programată pentru anul viitor, are în plan să ofere opt licenţe unor companii de jocuri de noroc online pentru platforma din Marea Britanie. 

Discuţiile se poartă între Facebook şi aproximativ 20 de experţi în jocuri de noroc, operatori şi consultanţi, inclusiv directori de la PokerStars, 888 şi Gamesys, scrie revista de profil „eGaming”.

Discuţiile începute în vara acestui an au continuat cu responsabilul Facebook pentru jocuri şi parteneriate săptămâna trecută, la o cină, în restaurantul Soho.

Facebook a refuzat să nege negocierile cu reprezentanţii jocurilor de noroc. „Suntem mereu în discuţii cu mai multe companii despre o mulţime de idei, dar noi nu comentăm planurile de viitor sau speculaţiile”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Gamesys şi 888 sunt considerate a fi primele companii de jocuri de noroc aflate pe lista de aşteptare privind obţinerea de licenţe de la Facebook, iar acestea ar putea fi convenite la începutul anului viitor.

 James Bennett, editor al revistei „eGaming”, consideră că „Facebook este în căutarea de noi venituri din industria jocurilor de noroc. Totuşi, mai trebuie stabilit ce procent din veniturile companiilor de jocuri ar trebui să ajungă la Facebook şi rămâne problema verificării vârstei”.

Asociaţia medicilor din Marea Britanie a avertizat că prevenirea jocurilor de noroc online în rândul minorilor este „dificilă, dacă nu imposibilă”, de vreme ce copiii pot folosi cardurile de credit ale părinţilor. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite