Facebook egalează în meciul cu Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma de socializare Google+ a stârnit controverse între giganţii americani Facebook şi Google, pornind un conflict care se acutizează pe zi ce trece.

Dacă până în acest moment Google a ieşit triumfător în faţa lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a venit şi rândul acestuia să "pună beţe în roate". Astfel, fondatorul Facebook încearcă să blocheze aplicaţia Facebook Friend Exporter, o extensie ce-ţi permite să îţi inviţi, de exemplu, prietenii de pe Facebook, pe Google+.


Această soluţie se datorează numărului mare de utilizatori ai Facebook care s-au mutat ulterior pe reţeaua rivală (aproximativ 17.000).
Aplicaţia a fost creată de inginerul software Mohamed Mansour în 2010. Conform ZDnet, Mansour susţine că extensia nu a fost creată pentru a atrage utilizatori pe Google+.


Însă, chiar dacă rivalitatea dintre cele două companii este acerbă, Mark Zuckerberg are şi el cont pe Google+. Acesta a confirmat autenticitatea contului celebrului blogger american Robert Scoble. Şi asta nu e tot! În cercul de prieteni ai lui Zuckerberg de pe platforma rivală, se găsesc Dustin Moskovitz, fost angajat Facebook, şi Bret Taylor, actualul şef tehnic al companiei.

Google+, interzis în China

Fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, au stat departe de Facebook. Potrivit unor zvonuri, doar Sergey Brin ar avea cont pe Facebook, dar sub pseudonim.


Cei doi însă, nu au probleme doar din cauza Facebook-ului. Google+ este interzis în China pentru că permite exprimarea liberă a ideilor, fiind periculos pentru comunism.


Compania care deţine cel mai mare motor de căutare din lume nu este la primul conflict cu autorităţile chineze. Google a tot fost "împiedicat" de China să-şi desfăşoare activitatea, până când şi-a închis birourile de pe teritoriul acestei ţări şi şi-a retras angajaţii.
China a profitat de acest lucru şi a lansat propriul motor de căutare, denumit Baidu.

Află pe forbes.ro cum a  trecut la contraatac Mark Zuckerberg la scurt timp de la lansarea Google+.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite