FOTO Ce proiect de anvergură pune la cale guvernul italian pentru a opri scufundarea Veneţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scufundarea Veneţiei este o problemă tot mai acută pentru autorităţi, de aceea guvernul italian a demarat un proiect de 7 miliarde de dolari pentru a salva acest oraş splendid, potrivit “Business Insider”.

Veneţia s-a scufundat cu 27,9 centimetri în ultimul secol, ceea ce înseamnă că oraşul se scufundă cu 0,2 centimetri în fiecare an, potrivit unui raport realizat în luna martie de specialişti. Aceste rezultate contrazic rapoartele făcute anterior, potrivit ziarului italian „Il Gazzettino”. Mai mult decât atât, Veneţia se pare că este înclinată spre est.

venetia 2

În timp ce unii pun la îndoială rezultatele studiului realizat în martie, guvernul italian nu vrea să rişte de aceea s-a gândit la realizarea unui proiect de amploare în valoare de 7 miliarde de dolari. Autorităţiile lucrează la un plan de când a avut loc marea inundaţie în 1966.

venetia 5

Proiectul a fost numit Mose, un acronim pentru "Modulo Sperimentale Elettromeccanico", şi este o aluzie la povestea din Vechiul Testament când Moise desparte Marea Roşie.

Proiectul presupune construirea a 78 de porţi în cele trei guri de admisie, care fac legătura cu laguna.

venetia 3

Pentru realizarea proiectului va fi nevoie de 3.000 de oameni.

Cea mai mare poartă va fi aproape 30 de metri lăţime şi de 20 de metri înlăţime şi 4,5 grosime. Fiecare va cântări 250-300 de tone.

venetia 4

Guvernul italian a investit până acum 7 miliarde de dolari pentru proiectul “Mose”, iar întreţinerea lui va costa circa 11,5 milioane de dolari pe an.

Unii spun că porţile reprezintă o soluţie pe termen scurt.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite