FOTO Topul construcţiilor noi care au devenit puncte de reper

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani s-au realizat multe construcţii impresionante, dar reprezentanţii siteului de turism travelandleisure.com au întocmit un clasament al unor construcţii care au reuşit să devină puncte de atracţie pentru turiştii din întreaga lume.

Aşadar, acesta este topul construcţiilor noi care au reuşit să devină puncte de reper:

10. Millennium Park, Chicago

poza 10

Parc public liniștit și totodată modern, Millennium Park se întinde la picioarele marilor giganți din splendidul oraș Chicago. Acesta înregistrează anual 4.000.000 de vizitatori, întinzându-se pe circa 9,9 hectare. Grant Park Music Festival și jocurile de lumini spectaculoase fac din Millennium Park cea mai râvnită atracție a orașului.


9. Muzeul Soumaya, Mexico City (Ciudad de Mexico)

poza 9

Construcţia fără o formă definită a lui Fernando Romero este din aluminiu şi reprezintă un muzeu de artă modernă. Deschis în 2011,muzeul asemeni unei sculputuri strălucitoare are o dimensiune de 64.583 de metri pătraţi.


8.Podul pietonal Henderson Waves, Singapore

poza 8

Această pasarelă ondulată din lemn galben pluteşte la 35 de metri deasupra drumului Bakau Singapore Henderson, drum care face legătura cu Muntele Faber Telok Blangah Hill.


7. Zgârie-norul Turning Torso, Malmö, Suedia

poza 7

Structura de oţel răsucită realizată de Santiago Calatrava în 2005 este compusă din nouă cuburi care se răsucesc la 90 de grade ca şi cum ar răsării de la fundaţie spre vârf. Această clădire este pe locul al doilea în topul celor mai înalte clădiri rezidenţială construite în Europa.


6. Turnul Khalifa, Dubai

poza 6

Burj Khalifa ( română Turnul Khalifa), denumit anterior Burj Dubai, este un zgârie-nori din Dubai, cea mai înaltă clădire (structură arhitectonică) construită vreodată de om, măsurând 828 de metri înălțime. Construcția a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009. Clădirea a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010. Costurile totale ale proiectului au fost de 1,4 miliarde de dolari.


5. Sala de concerte Walt Disney, Los Angeles

poza 5


Această clădire este casa Filarmonicii din Los Angeles din 2003. Acesta este un spaţiu executat de Frank Gehry cu o performanţa impecabilă. Se spune că această sală are una dintre cele mai bune acustici din lume.


4.Marele Canion Skywalk, Arizona

poza 4


Construcția, în formă de potcoavă, reprezintă un coridor de promenadă aflat la o înălțime de 1.100 de metri deasupra nivelului râului Colorado, înălțime la care nu a ajuns niciun zgârie-nori până acum. Skywalk nu se află direct deasupra canionului principal, Granite Gorge, ci iese dintr-un perete lateral oferind o priveliște către întregul canion. Podeaua este din sticlă rezistentă, de 50,8 milimetri, creând impresia mersului în aer (de aici și denumirea construcției, tradusă literalmente ca mers prin aer). Pentru a o proteja de zgârieturi, turiștii încalță câte o pereche de bahile pufoase. Construcția a fost inaugurată pe 20 martie 2007 și deschisă pentru vizitatori opt zile mai târziu.

3. Stadionul Naţional din Beijing


Cunoscut și sub denumirea de “Cuib de pasăre”, Stadionul Olimpic Național din Beijing este situat pe o ușoară ridicătură de pământ din centrul complexului olimpic. Construcția este opera arhitecților Jacques Herzog și Pierre de Meuron, câștigători ai Premiului Pritzker din 2001. Un rol hotărâtor în elaborarea proiectului l-a jucat și artistul contemporan chinez, Ai Weiwei, acesta asigurând consultanța artistică.

poza 3


2.Zgârie- norul Spruce Street, New York City

poza 2

Acesta este un zgârie-nor proiectat de Frank Gehry şi are o înălţime de 265 de metri şi are un cadru ondulat pentru a suprinde şi a reflectat razele soarelui în funcţie de cum se modifică acestea pe parcursul zilei.

1.Memorialul 11 Septembrie, New York

Memorialul 11 Septembrie a devenit unul dintre cele mai importante puncte de reper pentru vizitatori

Deschis în septembrie 2011, Memorialul are două piscine iluminate ce sunt amplasate în locul unde erau Turnurile Gemene. Iar cei 400 de stejari albi creează un spaţiu calm, demn pentru comemorarea victimelor din 11 septembrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite