FOTO Preţuri de mii de dolari pentru cele mai rafinate mâncăruri. Care sunt cele scumpe alimente din întreaga lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luxul nu există doar în rândul maşinilor sau caselor. Preţuri extravagante există şi în cazul anumitor alimente, care sunt produse la scară mică. Aşadar, "Business Insider" a realizat o listă cu cele mai scumpe alimente din întraga lume.

Mai jos puteţi vedea care sunt cele mai piperate preţuri pentru unele alimentele de lux, care se gasesc foarte rar.

Cafea Kopi Luwak- 460 de dolari

image

Un kilogram de cafea Kopi Luwak, care trece prin apartul digestiv al unui zibete (mamifer carnivor cu părul cenușiu pătat cu negru, care trăiește în Africa) înainte de a fi uscată, poate costa aproape 460 de dolari.

Brânză din lapte de elan- 1.000 de dolari

image

Brânza din lapte de elan poate costa până la 1.000 de dolari pe kilogram, iar laptele este disponibil numai la ferme private de elani din mediul rural din Suedia.

Vită Kobe- 1.000 de dolari

image

Un kilogram de carne de vită Kobe, care este adusă din oraşul Kobe din Japonia, poate costa până la 1.000 de dolari.

Cartofi La Bonnotte- 3.000 de dolari

image

Un kilogram de cartofi La Bonnotte poate costa până la 3.000 de dolari. Cartofii pot fi cultivaţi doar pe Noirmoutier, o insulă din vestul Franţei.

Ton roşu- 1.365 de dolari

image

Tonul roşu se vinde cu 2.700 de dolari pe kilogram. La o licitaţie din Japonia s-au vândut aproape 270 de kilograme de ton roşu cu 736.000 de dolari.

Ciuperci Matsutake- 4.000 de dolari

image

Ciuperci japoneze Matsutake se vând cu 4.000 de dolari pe kilogram. Copacul care adăposteşte ciupercile a fost decimate de insecte.

Şofran- 5.400 de dolari

image

Un kilogram de şofran costă 2.700 de dolari. Planta trebuie culeasă cu mâna şi sunt necesare peste 75.000 de fire pentru a strânge o jumătate de kilogram.

Trufe albe- 7.200 de dolari

image

Trufele albe europene pot fi vândute chiar şi cu 7.200 de dolari pe kilogram. Trufele cresc sub pământ, de obicei lângă rădăcinile stejarilor, iar fermierii folosesc câini special dresaţi pentru a le găsi.

Pepene negru Densuke- 6.100 de dolari

image

Un pepene negru Densuke de 8 kilograme a fost vândut în 2009 în Japonia cu 6.100 de dolari. Densuke este cultivat doar pe insula Hokkaido din Japonia, iar producţia anuală este de aproximativ 10.000 de pepeni.

Ceai chinezesc Tieguanyin-13.200 de dolari

image

Un kilogram de ceai tradiţional chinezesc Tieguanyin, care face parte din categoria ceaiurilor "oolong" ("ceaiul dragonului negru"), poate costa până la 13.200 de dolari.

Caviar Almas- 25.000 de dolari

image

O porţie de caviar Almas, produs de un sturion alb şi vândut într-o conservă din aur, de 24 de karate, poate costa chiar şi 25.000 de dolari.

Pepeni Yubari din Japonia- 26.000 de dolari

image

O pereche de pepeni Yubari King din Japonia poate fi vândută şi cu 26.000 de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite