FMI nu refuză rediscutarea memorandumului, dar pune condiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional (FMI) este de acord cu modificarea memorandumului convenit cu Guvernul, însă se impune condiţia încadrării în ţinta de deficit bugetar de 6,8%.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor,  Mihai Ionescu care a precizat că acesta a fost răspunsul dat patronatelor, printr-o scrisoare, de către reprezentanţii FMI.

"Am primit un răspuns din partea reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional, prin care ni s-a transmis că Fondul agreează rediscutarea scrisorii de intenţie încheiate cu Executivul, cu condiţia găsirii unor soluţii pentru ca România să se încadreze în ţinta de deficit de 6,8%, în urma renegocierii memorandumului cu partenerii sociali", a declarat Mihai Ionescu, citat de Realitatea. net.

În scrisoarea pe care au transmis-o FMI, reprezentanţii sindicatelor au solicitat "ca pensiile să nu scadă unitar cu 15%, ci să fie găsite alte soluţii pentru ca pensiile mici să nu fie afectate de această scădere" şi  "găsirea unor soluţii alternative la măsura reducerii tuturor salariilor cu 25%, prin acceptarea scăderii fondului de salarii cu 25%, astfel încât fiecare ordonator de credite să poată dispune şi disponibilizări pentru încadrarea în ţinta convenită".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite