FMI evaluează performanţei economice a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional se va reuni în 28 iunie pentru a evalua performanţele economice ale României, informează site-ul instituţiei.

Această evaluare se va face pe baza raportului întocmit de misiunea de evaluare a FMI, care s-a aflat la Bucureşti în perioada 27 aprilie - 10 mai, transmite Agerpres.

Şansele României de a primi cea de-a cincea tranşă a împrumutului de la FMI sunt "destul de mari", a precizat săptamâna trecută Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI.

"În cazul în care promisiunile Guvernului vor fi îndeplinite, şansele ca România să primească aprobarea de la Boardul FMI pentru eliberarea celei de-a cincea tranşe sunt foarte mari. Din discuţiile informale pe care le-am avut la Washington, şi dacă autorităţile române şi-au îndeplinit toate obligaţiile, Boardul va lua în discuţie eliberarea tranşei şi sunt şanse foarte mari ca tranşa să ne fie acordată", a spus Mihai Tănăsescu

Şi la Bucureşti optimismul este destul de mare, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a spus că "România va lua cea de-a cincea tranşă de împrumut de la Fondul Monetar Internaţional pe 28 iunie".

Până în prezent, România a primit aproape 9,3 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Programul de asistenţă financiară a României, în valoare totală de 20 de miliarde de euro, este susţinut de FMI (12,9 miliarde de euro), Comisia Europeană (cinci miliarde de euro), Banca Mondială (un miliard de euro) şi alţi finanţatori internaţionali.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite