FMI e nemulţumit de reforma companiilor din energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reforma companiilor de stat a încetinit la Ministerul Economiei, dar sunt semnale bune în domeniul transporturilor, unde măsurile se înscriu pe o traiectorie corectă, a declarat astăzi Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, în emisiunea „După 20 de ani" de la Pro TV.

„Avem semnale mixte. Avem semnale bune şi mai puţin bune. Avem semnale bune în domeniul transporturilor, unde lucrurile încearcă să fie mişcate, să fie puse pe o traiectorie corectă, şi semnale mai puţin bune în domeniul economiei, la Ministerul Economiei, unde asistăm la o încetinire a reformelor", a spus Tănăsescu, potrivit Mediafax.

În acelaşi timp, el a menţionat că România a îndeplinit în trimestrul al treilea toţi indicatorii conveniţi în acordul cu FMI privind arieratele companiilor de stat.

„În perioada următorilor doi ani această problemă va fi rezolvatată. Şi vă spun şi din ce cauză. Observăm că în momentul actual exită o dorinţă de a se merge către această direcţie. În programul pe care l-am definitivat cu Guvernul, această privatizare a managementului este foarte importantă pentru că ştim că influenţa politicului la nivelul acestor companii este foarte puternică. Dacă mergem mai departe, la nivelul companiilor locale, o să vedem acelaşi lucru", a afirmat Tănăsescu.

Reprezentantul României la FMI spune că, în cazul în care nu vor fi respectate termenele pentru reforma companiilor de stat, inclusiv prin aducerea de manageri privaţi, atunci condiţiile FMI ar putea fi mult mai stricte.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite