FMI a majorat de aproape zece ori resursele unu program anticriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Intrenaţional (FMI) a majorat de la 50 de miliarde de dolari la 550 de miliarde de dolari resursele unui program anticriză şi a extins numărul contribuabililor pentru a include marile economii emergente ale lumii.

Consiliul executiv al FMI a aprobat extinderea programului „New Arrangements to Borrow", activat în perioadele de criză economică. Fondul răspunde, astfel, unui angajament de anul trecut a liderilor G20 de a majora capacitatea de creditare a instituţiei financiare internaţionale, informează Reuters.

De asemenea, FMI a primit 13 noi state contribuabile, printre care China, India, Brazilia şi Rusia, care se vor alătura celor 26 de ţări care participă deja la program.

Creşterea fondurilor va asigura pieţele că FMI este finanţat suficient pentru a ajuta statele membre să-şi revină după crizele economice şi financiare. Fondul a fost una dintre principalele instituţii care au acordat împrumuturi de urgenţă unor state din Europa de Est, Africa şi America latină în timpul ultimei recesiuni globale.

Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI consideră că extinderea programului anticriză reprezintă o contribuţie importantă la asigurarea stabilităţii financiare globale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite