Guvernul s-a obligat să adopte măsurile de reducere a cheltuielilor până la 20 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul s-a obligat în faţa Fondului Monetar Internaţional să adopte măsurile de reducere a cheltuielilor până la 20 iunie, astfel încât noua tranşă din acordul cu FMI să fie eliberată la finele lunii iunie, în timp ce tranşa din împrumutul contractat de la CE va fi acordată în iulie sau septembrie.

În cazul în care Guvernul nu va aplica măsurile la care s-a angajat, acordarea celei de-a cincea tranşe va fi amânată cu câteva săptămâni, a declarat şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, citat de Mediafax.

"Dacă acţiunile care trebuie luate sunt încheiate până atunci, data se menţine, dacă nu, este amânată câteva săptămâni", a spus Franks.

Guvernul şi FMI au convenit asupra unei noi ţinte de deficit bugetar pentru acest an, de 6,8%, faţă de obiectivul anterior de 5,9%, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. El a menţionat că autorităţile române şi experţii FMI estimează pentru acest an o creştere economică zero, după ce prognoza anterioară a fost redusă de la 1,3% la 0,8%.

O misiune FMI se află în această săptămână la Bucureşti pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic care condiţionează împrumuturile. În urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide dacă se va elibera cea de-a cincea tranşă din acord, în sumă de 850 milioane euro.

Reprezentanţii FMI vor prezenta luni într-o conferinţă de presă concluziile vizitei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite