Scrisoarea de intenţie către FMI menţine posibilitatea creşterilor de salarii şi pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc şi reprezentanţii FMI au convenit ca în noua scrisoare de intenţie să fie menţinută prevederea conform căreia salariile din sectorul public şi pensiile pot fi majorate "prudent" pe parcursul acestui an.

CITEŞTE ŞI:

Franks: "România este o navă ieşită din furtună, reparată, dar urmează o altă şi altă furtună"

Boc, Franks, Ceauşescu

Nu este însă vorba despre o decizie definitivă, ci creşterea va fi realizată doar dacă situaţia economică o va permite.
Premierul Emil Boc s-a întâlnit, joi seara, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, aflaţi la Bucureşti.

"Guvernul şi FMI au convenit ca prevederea legată de salarii şi pensii din scrisoarea precedentă să fie menţinută şi în noua scrisoare pe care Executivul o va înainta Fondului şi Comisiei Europene, ca o garanţie a faptului că cele două părţi nu exclud varianta unei creşteri moderate, dacă evoluţia economiei în primul trimestru va asigura veniturile necesare. Nu a fost însă luată o decizie concretă în privinţa unei eventuale majorări", au declarat agenţiei surse oficiale citate de Mediafax.

Bâlbele pe acest subiect au explodat la începutul săptămânii când PDL, împreună cu celelalte partide din coaliţia de guvernământ, l-au mandatat pe Emil Boc să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor. Ulterior, premierul Emil Boc a subliniat că Guvernul va lua în calcul o uşoară recuperare salarială în sectorul public şi indexare a pensiilor, dar numai condiţionat de stabilitate şi creştere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza ţara.

Pe de altă parte, şi preşedintele Traian Băsescu atrasese atenţia, duminică, asupra pericolului pe care l-ar genera adoptarea unor măsuri populiste.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite