FMI: România rezistă mai bine decât multe alte state

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks, a declarat ieri, la începutul întrevederii cu preşedintele Traian Băsescu, că perspectiva macroeconomică din UE este încă influenţată negativ, dar prognoza este că în acest an România „va rezista mai bine" decât media europeană.

„După cum ştiţi, sunt încă efecte negative asupra restului Europei, dar România rezistă mai bine decât multe alte state. Nu o să fie la un nivel foarte ridicat în acest an, dar în orice caz, mai bine decât media europeană", a spus Franks.

Majorarea salariilor, discutată cu FMI

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat că pentru România este „o adevărată provocare" să rămână, în acest an electoral, pe drumul corect macroeconomic.

„Sper că evoluţia noastră economică va rămâne ceva mai pozitivă decât a altor state UE, chiar dacă avem un an electoral şi aceasta este o adevărată provocare, rămânerea pe drumul corect în timpul unui an electoral. Nu este chiar aşa uşor, dar noi suntem absolut hotărâţi să rămânem pe această direcţie", a spus Băsescu.

În cadrul întrevederii de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a discutat ieri cu delegaţia FMI despre „perspectiva creşterii salariilor în sectorul public", potrivit Administraţiei prezidenţiale. „În cadrul discuţiilor, a fost subliniată importanţa respectării de către România a obiectivelor şi măsurilor stabilite în cadrul Acordului de Asistenţă Financiară Internaţională Multilaterală.

Printre altele, misiunea va evalua: încadrarea în ţintele de deficit, progresul reformelor întreprinderilor de stat, calendarul pentru eliminarea preţurilor reglementate la gaze naturale, situaţia contractelor bilaterale din energie, absorbţia fondurilor europene", se precizează într-un comunicat al Preşedinţiei.  O misiune a FMI se află la Bucureşti până pe 7 mai pentru a cincea evaluarea a acordului stand-by de tip preventiv. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite