FMI: Ar putea fi loc de o majorare a salariului minim/ Sindicate: Au acceptat creşterea cu până la 15% a salariilor bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional este de acord cu o creştere de până la 15% a salariilor bugetarilor în anul 2011, au declarat luni surse sindicale, care au participat la consultările cu şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Reprezentanţii Confederaţiilor sindicale s-au întâlnit astăzi cu delegaţia FMI în România, unde au cerut revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior diminuării cu 25%, un salariu minim de 750 lei, modificarea Codului Muncii şi includerea de către Fond în noul acord a unor condiţii privind combaterea corupţiei şi evaziunii fiscale.

În privinţa revenirii la salariile de dinainte de tăierea cu 25%, experţii FMI le-au răspuns categoric că acest lucru nu este posibil în contextul economic actual.

Potrivit surselor citate de Agerpres, o problemă în discuţiile cu FMI privind Legea salarizării unitare a personalului bugetar a constituit-o faptul că Ministerul Finanţelor Publice a furnizat date incomplete despre salariile bugetarilor, fiind puse la dispoziţie numai informaţii despre circa 850.000 de bugetari din totalul de 1,29 milioane.

"Problema este că baza de date este incompletă şi că o treime dintre bugetari consumă mai mult de jumătate din fondul de salarii", au mai spus sursele citate.

În privinţa creşterii salariului minim la 750 lei, şeful misiunii FMI  în România, Jeffrey Franks, a declarat că "ar putea fi loc" pentru o majorare, însă decizia trebuie analizată cu atenţie.

"Orice creştere a salariului minim ar trebui studiată şi calculată foarte atent, pentru că în cazul unei majorări prea mari aceasta ar putea avea efecte foarte negative. Ar mai putea fi loc, dar trebuie să vedem cât", a spus Franks.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite