FMI: Absorbţia fondurilor europene este un dezastru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii confederaţiilor patronale au fost avertizaţi de membrii misiunii FMI-CE că România riscă să piardă 20 de miliarde de euro pentru că absobţia fondurilor europene este "un dezastru". În plus, delegaţia FMI a vorbit despre necesitatea unui nou acord stand-by.

Ioan Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903, participant la întrunirea FMI-patronate a spus că există riscul unor măsuri drastice din partea Comisiei Europene.

Întrebat care este motivul pentru care România poate să piardă finanţările europene, Corâci a spus că Franks a atras atenţia asupra "modului dezastruos" prin care autorităţile române se folosesc de mecanismele atragerii acestor fonduri. "Nu vă puteţi permite să pierdeţi 20 miliarde de euro, adică 17% din PIB", a spus Corâci, citându-l pe şeful misiunii FMI.

Alocarea de fonduri pentru cogarantarea finanţărilor UE ar fi singurul motiv pentru care FMI ar accepta depăşirea ţintei de deficit bugetar (6,8% din PIB).


Reamintim că România poate să mai atragă doar fonduri UE până la finele anului 2013, după care banii neutilizaţi se reportează – la această sumă, de 20 de miliarde de euro – se referă avertismentul FMI.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite