FMI: Autorităţile române trebuie să avanseze cu reformele din energie și transporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile române trebuie să avanseze cu reformele în sectoarele energetic şi transporturi unde eficiența este afectată de diferențele de preț și de guvernare inadecvată, a declarat vineri directorul adjunct al FMI, Nemat Shafik.

"Ţinta de deficit bugetar a fost diminuat uşor pentru a permite pentru unele cheltuieli contraciclice. Disciplina strictă a cheltuielilor va necesară pentru atingerea țintei revizuite. Mai exact, eforturi suplimentare pentru a rezolva arieratele restante, precum şi reformele în administraţia fiscală şi în sistemul de sănătate sunt necesare pentru realizarea obiectivelor fiscale în cadrul programului. Autorităţile trebuie să avanseze cu reformele în sectoarele energetic şi transporturi unde eficiența este afectată de diferențele de preț și de guvernare inadecvată . În acest sens, ar trebui să fie intensificate eforturile de restructurare şi privatizare a întreprinderilor de stat", a precizat oficialul Fondului Monetar Internațional (FMI), după finalizarea discuțiilor din board privind România.

Acesta a arătat că reforme lente de până acum au descurajat investiţiile, ținînd în loc nivelul de trai, relatează NewsIn.

Consiliul Director al FMI a aprobat ce-a de-a cincea evaluare a performanțelor României în cadrul programului stand-by, urmând să fie pusă la dispoziție o tranșă de 519,4 milioane euro, a anunțat Fondul Monetar Internațional.

Autoritățile vor continua să considere acordul unul preventiv și nu intenționează să folosească banii.

În completarea evaluării, boardul FMI a admis o derogare pentru neîndeplinirea unui criteriu de performanță legat de nivelul arieratelor și sectorul securității sociale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite