FIFA 2012: un fotbal virtual tot mai real

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucători care se împiedică intenţionat de piciorul fundaşului pentru a „cerşi“ un penalty, driblinguri mai precise şi tactici sporite sunt noutăţile care apar în „FIFA 2012“.

Lumea virtuală? Nu se simte cu „FIFA 12". EA Sports, companie producătoare de jocuri video sportive, aproape că a rupt barierele dintre virtual şi real cu „FIFA 2012". Jocul aduce o nouă faţă fotbalului pe console. Noua versiune va dispune de noi tehnologii care sunt menite a simula şi cea mai mică atingere a mingii sau a jucătorilor şi care te vor face să te simţi pe teren, pasând cu Kaka, Messi sau Cristiano Ronaldo.

Chiar şi marile celebrităţi din fotbal au devenit fani ai jocului. Kaka a declarat că FIFA l-a ajutat să treacă peste un moment greu al carierei sale. "Am reuşit să trec peste acea lungă accidentare jucând FIFA", explică jucătorul lui Real Madrid.

Impact Engine, inovaţia care oferă realismul

Astfel, cu noul motor grafic, adaptat pentru a profita de puterea acceleratoarelor grafice de ultimă oră, denumit Impact Engine, vei avea parte de un nivel crescut al detaliilor şi de un sistem integrat de accelerare a fizicii. Această inovaţie adusă seriei FIFA are rolul de a oferi un nou nivel de realism şi de a face jocul mai imprevizibil, cu reacţii mai greu de anticipat la manevrele executate. Altfel spus, fiecare fault sau îmbrâncire dintre jucători va fi mult mai clară şi va afecta în mod direct cursul jocului.

O altă inovaţie prezentă în noua versiune de FIFA este Precision Dribbling. Însă-şi denumirea sistemului arată care va fi rolul acestuia în joc: driblinguri mult mai precise şi atingeri ale mingii mult mai sensibile. Precision Dribbling va fi urmat de alte două tehnologii numite Tactical Defending şi Pro Player Intelligence, sistem ce va oferi comportamentul real al jucătorilor. De asemenea, modurile „Career" şi "Virtual Pro" vor fi îmbunătăţite cu ajutorul unor evenimente reale care vor afecta cursul evoluţiei.

EA Sports mai surprinde şi cu o nouă cameră default, care va oferi o altă experienţă vizuală faţă de „FIFA 2011", un nou sistem de iluminare şi un public mai real.

Tehnologia Impact Engine va fi disponibilă doar pentru PlayStation 3 şi Xbox 360. Celelalte dotări se vor găsi, pe lângă cele două console, şi pe PC, Wii, PlayStation 2, Nintendo 3DS, PSP, iPhone, iPad şi iPod Touch. „FIFA 12" va fi lansat în toamna anului 2011, la sfârşitul lunii septembrie. Conform unor surse neoficiale, preţul jocului va fi de aproximativ 55 de lire sterline.

„PES 2012", principal rival al „FIFA 2012"

„Pro Evolution Soccer 2012", jocul produs de compania Konami, şi „FIFA 2012" sunt granzii pieţei de jocuri video sportive de fotbal şi, în acelaşi timp, cei mai mari rivali. Dacă reprezentanţii EA Sports au anunţat că „FIFA 12" va veni cu tehnologii de ultimă oră,  cei de la Konami n-au stat cu mâinile în sân şi au anunţat şi ei una dintre tehnologiile cu care va fi dotat „PES 2012".

Aceasta se numeşte Active Al şi este un sistem care va face jucătorii să se mişte exact ca în meciurile reale. „Jucătorii nu se vor mai mişca precum o turmă, ci o vor face inteligent, căutând spaţii, demarcându-se sau cerând balonul", au declarat reprezentanţii companiei Konami.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite