FIFA, îngrijorată de profitul sponsorului Budweiser: insistă să se bea bere la Cupa Mondială din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Berea trebuie să fie comercializată la toate meciurile găzduite de Cupa Mondială 2014, din Brazilia, susţin oficialii FIFA.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, susţine, citat de BBC, că dreptul de vinde bere trebuie înscris într-o lege pentru Cupa Mondială, care să fie adoptată de Congresul Brazilian.

Băuturile alcoolice sunt în prezent interzise pe stadioanele din Brazilia, iar ministrul sănătăţii din această ţară a cerut Congresului să menţină legislaţia în vigoare.

Totuşi există o mare problemă: Brewer Budweiser este unul dintre cei mai mari sponsori ai FIFA.
Valcke a mers într-o vizită în Brazilia pentru a face presiuni pentru mult întârziata lege privind Cupa Mondială, FIFA fiind frustrată că dezbaterile din Congres au ţinut legea în loc.

De asemenea, autorităţile din Brazilia au eşuat de asemenea în încercarea de a rezolva divergenţele cu FIFA în privinţa preţurilor reduse oferite studenţilor şi persoanelor în vârstă.

"Băuturile alcoolice sunt parte a Cupei Mondiale, aşa că le vom avea. Scuzaţi-mă dacă pare un pic arogant, dar este ceva ce nu vom negocia", a spus Valcke. Dreptul de a vinde bere trebuie să fie inclus în legislaţie, potrivit acestuia.

Alcoolul a fost interzis pe stadioanele din Brazilia în 2003 în încercarea de opri violenţa de pe stadioane. Însă, unii analişti din presă susţin că măsura a avut un impact limitat. Ca să poată bea, fanii rămân mult timp în afara stadioanelor, zone care sunt mult mai greu de controlat de poliţişti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite